14 de setembre 2012

Cabreig

Feia temps que no escrivia per aquestes terres,  però m'ha agafat un gran cabreig aquest matí quan he llegit el diari. La conselleria d'educació torna a atacar els treballadors públics a través de la manipulació de les dades, una pràctica que ha sigut sempre molt rentable. Una vegada em comentà un economista que les dades sempre són interpretables, depenent de l'ús que en vullgues fer. Jo li afegiria que també són manipulables en eixe mateix sentit, perquè en aquest món de mediocres i de molta informació però molt poc reflexionada, la manipulació de les dades s'ha convertit en una molt mala costum.
El cas que hui m'ocupa ho fa tant per la versió de treballador públic com de defensor dels serveis públics que a tots ens ofereix l'administració. Hui mateix, apareix a diversos diaris, la quantitat de baixes de mestres que s'han produït a principi de setembre i a partir d'açò, tota la manipulació que es vullga.
 Sóc conscient que a tots els llocs hi ha persones que busquen la més mínima per fugir del treball produint un perjudici al conjunt de la societat i és ací on entra la funció de la pròpia administració com a vigilant de la funció pública i per tant del compliment per part dels seus treballadors amb les seues obligacions. Perquè no diuen, si  com s'insinua més d'una vegada, quants expedients s'han obert a funcionaris per baixes injustificades o delació en la realització de les seues tasques com a docents? Ja vos ho avance o cap quasi que cap. Perquè? Doncs perquè una cosa és tirar la pedra contra el treballador i un altra molt diferent poder justificar la incompetència d'una administració que no realitza les seus funcions. Així de senzill. 
És molt fàcil traure uns xifres de baixes laborals i no dir quantes d'elles no són justificades. I de pas tirar-li la societat al damunt del treballador amb la mateixa cançoneta de sempre: que si tenen moltes vacances, que si només es queixen pel sou, que si no hi ha retalls en educació...
Mira que em va paréixer que aquesta nova consellera pareixia un altra cosa, però després de vore-la disculpar-se per parlar en valencià i la que ens ha muntat l'últim any, m'ha confirmat que res es mou res del PP de València i que estant tallats tots pel mateix patró. 

1 comentari:

Anònim ha dit...

Estimat Rafa:

És el de sempre. Per triar ministre d'afers estrangers busquen a algú que com a mínim sàpia anglés, perquè sino el ridícul seria monumental. Per triar conseller/a o ministre/a d'educació dona igual que no sàpiga absolutament res d'educació, perquè total és una cosa que no té cap importància. Així ens va a aquest pais de pandereta...

Salutacions i ànim a Compromís.