28 de gener 2012

L'IBI


Anem tornant per temes concrets, i en primer lloc parlarem de l'IBI o Impost de Bens Immobles.  Eixe impost que grava les propietats, porta sense revisar-se a Llíria des de l'any 1996. El més recomanable, és que la seua revisió es faça cada 10 anys com a molt. Així que anem calculant. 
Aquells que diuen que no volen pujar els impostos, a la fi els pugen ( i de quina manera) però clar, de "forma obligatòria".  Ells no volien, Ha sigut imposat. La pujada general que ens "ha clavat" el nou Messies, Mariano Rajoy ha sigut d'un 10% per als de Llíria i és la més alta possible, perquè portem com vos he dit des del 1996 sense revisió. Coses dels temps. 
Potser no li falte raó a  qui diu que s'ha aprovat així per tal d'evitar problemes a més d'un alcalde, perquè com tots sabeu això de pujar els impostos no està molt ben vist. Podeu comprovar-ho vosaltres mateixos al rebut de la taxa del reciclatge, que vos trameten des de la Dipu, no siga que el poble s'entere que el seu alcalde votà a favor d'eixa taxa i dels progressius augments que hem tingut ( enguany més de 90 €) Gràcies Manolo! 
Però tornant a l'IBI, a les revisions i a les pujades. Com ja li he dit més d'una vegada al nostre regidor d'Hisenda, caldrà plantejar-se quan es va a fer. Si ho fa l'ajuntament podria controlar fins a algun punt el grau d'augment, ( que de segur es produirà, recordeu 1996). Si es fa d'ofici per part del Cadastre, seran ells qui ens marquen els terminis i les condicions. Perill, perill. 
Com cal banyar-se en aquestes coses, ho diré claret. Si cal revisar-se, sóc partidari que la proposta siga de l'Ajuntament. La Pobla de Vallbona, Bétera o Torrent han tingut recents i polèmiques revisions. I ? La responsabilitat està per a les coses bones, i també per a lo tan bones però a alguns eixes se li atasquen (recordem la taxa del reciclatge). Com tantes vegades ens diuen que no hem gestionat mai, que gestionen que eixa és la seua RES-PON-SA-BI-LI-TAT. Molt ànims. 
Per cert, com també tenim alternatives ací vos deixe la nostra proposta per destinar els diners que entraran de la pujada de l'IBI al foment del treball. Evidentment, el govern de Llíria, amb la seua RES-PON-SA-BI-LI-TAT mítica va votar en contra. Això de crear llocs de treball no va amb ells. Era cosa de... ZP? Uff, ja no ho recorde... 

9 comentaris:

Toni ha dit...

Ves en comte Rafa que la regidora d´urbanime te demanará més rigor. Que cara té la regidora que demana rigor a l´oposició mentre ella utilitza la pàgina Web de l´ajuntament, o siga, la de tots, per a fer panfletisme pepero. Més rigor, més trasparència, i un poquet de vergonya, per a la regidora-alcaldesa de Llíria

Rafa Cotanda ha dit...

Disculpeu, he borrat un missatge d'un Manel. Si eres tan amable de tornar a enviar-lo, el posaré.

Toni ha dit...

A vore si me aclarisc. Lo que tu dius Rafa es que era millor haver pujat el IBI al 2006?
He ho haguera recolzat el Bloc ?

Rafa Cotanda ha dit...

A vore si ens aclarim. Ací el que es vol reflexar és una obvietat, que alguns obliden: l'IBI es té que revisar. Sí o sí, i qui diga el contrari menteix. El que jo dic és que millor que la revisió siga controlada pel propi ajuntament a que siga controlada desde fora. L'autonomia dels ajuntaments està per alguna cosa més que per repartir bolquers i llet i infantil des de l'alcaldia.

Pepe ha dit...

La regidora d´urbanisme de Llíra ha perdut el sentit de les coses. Fica en un greu problema econòmic a un grapat de families de les urbanitzacions, i ara les anima perque estan buscant solucions financieres a la situació que ella els ha creat. Jo anime a la regidora a ser solidaria en fets i no en paraueles en eixos veins i veines que li paguen el sou tots els mesos. Que renúnice al sou, i aixina mos estalviem pagar-li a una persona que jo crec que no he ho te tot en el lloc i que es dedica a complicar-li la vida a tothom.

Virgil ha dit...

I ara eixos veins amnacen en querellarse contra els funcionaris que han complit ordres del Alcalde i regidora, mentres el Alcalde i la regidora ho veuen tot desde la barrera perque a ells no els amenacen.

no me ho invente, ho diu el Levante de ahir.
(http://www.levante-emv.com/comarcas/2012/02/04/propietarios-pai-lliria-querellan-consistorio-embargo-depensionesysubsidios/878509.html)

com es pot tindre tanta cara?? I els veins?? Desde quant al Pais Valencià s'acusa al missatger i es deixa viu a qui escriu el missatge (poítics)??

tal volta perque un d'eixos politics forma part dels veins.

Rafa Cotanda ha dit...

Distingit Virgil, crec que la querella també va dirigida cap els responsables polítics. Crec. Però ens informarem perquè fins ara les demandes eren d'un altre tipus, i una querella criminal és una cosa totalment diferent. Tal vegada no vages desencaminat perquè com molt bé dius, el regidor d'hisenda és part implicada en tot aquesta història.

Virgil ha dit...

ho va dir Paco Garcia en un dels plenaris i si es veritat no me puc creure que el regidor de hisenda siga capas de presentar una querella criminal contral els seus propis treballadors per portar endavant una ordre directament seua.

¿Sóc el unic al qui esta situació li pareix greu, molt greu i asquerosament increible?

¿quina clase de politics tenim al nostre Pais?

Rafa Cotanda ha dit...

Per això dic que cal revisar-ho. La situació és realment complicada i molt lletja.