05 de gener 2009

DEL CONGRÉS



M’he pres el dia de hui, vespra de tanta il·lusió per part de xiquets i no tan xiquets com a el dia en que mostrar la meua posició al voltant de la proposta de ponència política del BLOC de cara al proper congrés. La vespra d’un moment màgic on molta gent reviu en l’esperança que moltes coses són possibles; tal vegada les que pareixen impossibles. Si heu seguit aquest blog possiblement ja tindreu més o menys clar el que pense o deixe de pensar, però volia dir-ho hui.

En primer lloc considere que donar publicitat a les nostres ponències, fer-les públiques, visibles, opinables i discutibles dona una imatge del que es pretén i de qui som la gent del BLOC. I d’això anirà tot el procés perquè el que considere que es vol aconseguir és crear un moviment de canvi i una il·lusió per un projecte modern i de futur obert a tot el món que desitge participar del valencianisme al segle XXI. S’iimagina algún aquesta “obertura” del projecte en cap altre partit?

En segon lloc voldria mostrar la meua satisfacció perquè algunes de les propostes que vaig deixar caure en alguna reunió prèvia a tot el procés d’elaboració de les ponències s’ha introduït com a element clau dins l’exposició, com és el treball a realitzar a les comarques castellanoparlants i a les zones amb predomini lingüístic del castellà (comarques del sud, Alacant, l’interior de València, la mateixa València). S’apunta en una direcció que m’agrada i que pense que és un reflexe de l’obvietat. Les batalles lingüístiques només han beneficiat l’espanyolisme més radical del PP i de rebot ens han distanciat d’un sector electoral en augment per molts diversos motius. Cal avançar.

I avançar no vol dir renunciar. Que a la proposta es parle clarament d’una REFUNDACIÓ no és motiu de cap renúncia ni d’abandó. Només les ments malpensades o que no s’ha dedicat a estudiar en profunditat el document poden quedar-se en el fet anecdòtic d’una frase o una paraula que desvirtua el significat general del missatge, sense dedicar el temps suficient a la reflexió del que realment plantegen els ponents del document polític. M’agrada el discurs positiu que destil·la per totes bandes, m’agrada la intenció i m’agraden molts aspectes respecte al posicionament econòmic, - un poc utòpic, però ¿no és utòpica la política, quan vol aconseguir el que no es té en el moment del discurs?-. I també te coses que no m’agraden, poques, però hi ha; i tindré que defendre-ho o rebutjar-ho al seu moment com correspon. Però el conjunt és prometedor.

Però podem quedar-nos en l’eterna promesa. Podrem portar endavant, o no aquesta aposta de futur que regenera el conjunt del valencianisme amb una agressiva estratègia d’avanç i de creació d’inèrcies, i per això caldrà L’EXPLICACIÓ DE LA FALLA. Caldrà treballar, i molt en la comunicació. Caldrà el desenvolupament efectiu d’eixe projecte que ja apunten alguns amb la POLÍTICA 2.0, i demés. Serà fonamental, bàsic, i possiblement per desgràcia, molt més que la pròpia ponència política. Si ja tenim complicat l’accés als mitjans de comunicació per part dels de sempre per motius obvis d’interès estratègic, ni que parlar-ne si podem encapçalar i endreçar un projecte com el que ens portem entre mans. No ens en concediran ni una, i de fet les úniques visions que s’han pogut observar als mitjans fins ara – amb honroses i minoritàries excepcions- han sigut d’atac directe al BLOC, amagant el que realment pretén el projecte de ponència política per al proper congrés. ¿Tindria importància en un país normal la creació d’un ESPAI POLÍTIC VALENCIÀ, propi de valencians, realitzat per valencians i per a valencians? Personalment entenc com a fonamental i bàsica eixa tasca de comunicació, d’unificació de la veu, de les propostes i de clarificació del missatge cap a la societat a la qual volem fer arribar el nostre missatge.

Desitge realment que tots aquells que desitgen participar d'un projecte tan il.lusionant com aquest es prenguen d'una forma seriosa les propostes de ponències. Que les lligen amb responsabilitat i criteri, sense prejudicis ni valoracions prèvies i que observen el conjunt, el que aporta i el que suposa per als qui desitgem aconseguir algun dia un millor PAÍS PER ALS VALENCIANS.

2 comentaris:

Nomdedéu ha dit...

Tens més raó que un sant.

Anònim ha dit...

M'apunte a les teues tesis. Una molt bona ponència política, digna d'un partit que vol asumir la totalitat del valencianisme del segle 21. Feia temps que no llegiem una cosa tan clara no? Ara toca aprovarla en el congrés i aplicarla com cal.