07 de gener 2009

Control i poder


Fa un temps vaig escriure al voltant del que vaig viure en primera persona, quan una regidora del PP rebia a les veïnes que entraven a misa a una parròquia. Control total. Futbol total, que en dirien en l'època de Cruyff.
L'altre dia vaig poder contemplar un altre episodi, igual d'edificant i instructiu que explica perfectament perquè un PP sense idees ni projectes de futur pot governar una ciutat sense cap tipus de problemes. D'aquestos temes també en parla, encara que reforçant un aspecte comunicatiu les ponències del BLOC per al congrés. i per això explicava l'altre dia el que podria suposar, treballant-ho aquesta proposta de renovació dins del projecte polític que nosaltres desenvolupem.
Però anem a la història que ho exemplifica perfectament: el passat dia 5 per la vesprada, caminava jo cap a casa d'un amic i vaig passar per la porta d'una residència molt coneguda a Llíria - sobretot en períodes electorals- i regida per monges. El qui siga de Llíria coneixerà perfectament l'objecte d'estudi i els episodis que cada dia de votacions es produeix a la porta de l'ajuntament al respecte d'aquesta residència. Però continuem.
Passant per la porta, apareix un cotxe i es para. D'ell ix Baltasar, tot negret ell, i del seu costat apareix un patge, perfectament ataviat que li obria la porta. El patge en qüestió era una regidora del PP. Al mateix temps per l'altra banda aparegué un altre cotxe, d'on baixava també un altra regidora - del PP of course-. A fer la visita reial. I és que diuen i conten que les eleccions no es guanyen el dia de les eleccions. Almenys, al meu poble.



5 comentaris:

Eco Taronja ha dit...

Però això que tu dius és de manual i ja fa temps que el PPSOE ho fa. Al meu poble (Paiporta) per exemple a tots els soterrars sempre hi va un militant de "relevància" del PSOE i últimament també del PP.
I no és que li tinguen un apreci en especial al difunt ni que siguen gores i els agraden els taüds, ho tnen escrit al manual.

Rafa Cotanda ha dit...

Benvingut Artur. Tenim una relació més que propera perquè entre Llíria i Picanya-Paiporta tinc el cor repartit. Ho comentarem algun dia.
Pel que dius del soterrars, per ací comenten que també ho fa el meu alcalde però no acabe de creure-m'ho. Caldrà confirmar.
I per cert, va siguent hora que anem posant en pràctica algunes coses que a altres els funcionen massa be per al que fan.

Anònim ha dit...

Em pareix una falta de respecte anar a un soterrar amb l'objectiu de deixar-se vore... (també he sentit açò del nostre alcalde, cosa que em resisteisc a creure)
A mi estes actituts em pareixen molt poc ètiques i crec que deurien d'estar desterrades de la política.
Si en l'anterior article parlaves de política 2.0, crec que aquesta forma de fer política és la versió -1.0.

Rafa Cotanda ha dit...

Podriem parlar si de cas a la nostra comarca del model Alba a La Pobla de Vallbona, amb uns resultats que tots coneguem ja.

Anònim ha dit...

Perdoneu-me per desviar el tema del fil però la urgència pren la davantera i el tremp em fa seu.

Senyor Rafel Cotanda -i resta de companys patriotes- no ens podem quedar de braços creuats quan ocorren coses com la campanya encetada per l’alemany resident a Calp (Straubel), i director de la revista “Semanario Calpino” (escrita, a mitges, en alemany i castellà). Resulta que aquest individu està fent una campanya mediàtica en contra de la valencianització del topònim artificial “Calpe” i la seua substitució per la veu autòctona “CALP”. De fet diu que tal fet és anticonstitucional (per menysprear el castellà, diu ell; però, i què fa ell, sinó marginar el valencià al seu òrgan escrit, eh?). Promou un referèndum ciutadà per a escollir entre Calp o calpe/CALP.

Podeu vore de quin peu calça el coló al següent enllaç:
http://semanariocalpino.es

Si voleu fer-li saber el vostre descontent amb la seua política antivalenciana, i anticalpina, solament ho de clickar ací:
http://semanariocalpino.es/index.php?option=com_contact&view=contact&id=1&Itemid=10

i deixar-ne constància. Altres adreces de correu electrònic pertanyents a la revista d’aquest senyoret són:
redaccion@calpecom.com
publi@calpecom.com

A valencianisme.com ja se n’està començant a parlar, del tema:

“Europeus residents a Calp organitzen una campanya contra l’oficialització del topònim en valencià”
http://www.valencianisme.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1342&Itemid=1

Post “Campanya a favor de Calp i del seu nom”
http://www.valencianisme.com/forums/viewtopic.php?t=3851

Cal escampar nótícies com aquesta i donar resposta als atacs. I cal fer-ho ja!

Per què no organitzar una recollida de signatures internàutica en favor del topònim "CALP" (l'únic oficial des que el ple de l'ajuntament calpí ho va aprovar) per tal de contrarrestar la campanya iniciada pels forasters?

VISCA EDETA!