25 de gener 2009

La taxa



Anem a tindre una setmana que sembla calenteta. Almenys informativament parlant. La carta de la Diputació instant al pagament de la taxa del tractament de residus urbans i reciclatge està arribant a les cases dels llirians i llirianes, i amb ella la polèmica. Amb un llenguatge més que calculat ens demanen que domiciliem la taxa. Va a ser que no. Remarcant en negreta ens diuen que domiciliem i pagarem “ en tres plazos y sin intereses”. Va ser que no. Ho tindran magre. I supose que això de “sense interessos” no serà una amenaça per als qui no triem eixa fòrmula de la domiciliació.
Vorem per on es ix la resposta popular. Però de moment, i com diuen les xicones de Soul Atac, roda la trola. La trola de la taxa del PP que li ha clavat al poble de Llíria.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Josep (Benaguasil).
Hola Rafa. A Benaguasil ja ens ha arribat la nova taxa de valoració de residuus orgànics, pel període comprés d'abril a desembre del 2008. Uns quaranta-set euros, crec.
Hem de pagar eixa taxa si l'ajuntament ja ens cobrà l'any passat pel servei de recollida del fem? Ja ha entrat en funcionament la planta de valoració de residuus de Llíria? En el cas de que encara no estiga en funcionament, per què hem de pagar ja aquesta taxa? Haurem de pagar a partir d'ara les dues taxes, la municipal i la d'aquesta empresa? S'estàn realitzant les valoracions dels residuus que generem? Si no és així, podem negar-nos a pagar per un servei que encara no se'ns ofereix?.
Salut i gràcies.

Rafa Cotanda ha dit...

Hola Josep, ara mateix vinc de Benaguasil i alguna que altra empresa està prou indignada.
Anem per parts:
- Eixa taxa és INDEPENDENT DE LA REPLEGA DEL FEM. Es gira pel tractament i eliminació.
- La plata de Llíria NO ESTÀ EN FUNCIONAMENT. El nostre fem va al mateix lloc on té que anar la planta, es canvia a camions de transport i s'envia a Villena, on es fa el tractament i eliminació.
En teoria, el servei s'està fent ara mateix.
- A partir d'ara, tindrem que pagar LES DUES TAXES, EFECTIVAMENT.
O es canvia ara la situació o res de res.
Crec contestar-te però te recorde, encara que sigues de Benaguasil i el tema no siga exactament igual, que el dissabte 31, al LLar del Jubilat de Llíria a les 18 hores hem convocat una reunió per als veïns i veïnes de Llíria per explicar-los el cas concret de Llíria. Estàs convidat, perquè de segur que alguna conclussió trauràs.