25 de febrer 2009

EL CONGRÉS

El proper cap de setmana tindrà lloc el congrés del BLOC. El V. Espere molt d’eixe Congrés. I com espere molt possiblement el que m’ocórrega és que me’n vaja de la Fira de mostres decepcionat. O tal vegada no siga així, però per que això no ocórrega tindrà que produir-se un canvi significatiu. Molt significatiu, i que afecta a l’arrel del que volem portar endavant. No parle de banderes ni de símbols perquè això pense que la societat mateixa ho resoldrà amb el temps, i nosaltres amb ella. Independentment del titolar fàcil que supose voldran traure el dia després tots i cadascun dels diaris que atempten cada dia contra la nostra llavor de crear un espai propi i valencià per al nostre poble, jo espere que el titolar que nosaltres traguem , - els propis afectats i representants en part del poble valencià-, siga el de la renovació i la modernització del projecte. No en parlaré de modernització d’idees i de propostes polítiques que entenc com a parts fonamentals per a transmetre el que volem a la societat valenciana. Eixe apartat l’entenc suficientment explicat a la ponència política, i com ja vaig dir fa un temps m’agradava i em continua agradant. Amb canvis, amb esmenes o addicions. Som el BLOC. I això suposa que al llarg dels anys hem anant consolidant un camí que cal reforçar. Hem replegat totes les nostres experiències i propostes i això, amb totes les puntualitzacions que vullguem ho hem reflexat als nostres documents. I es nota. Comença a eixir el que podríem anomenar UN PROJECTE BLOC. UN ESTIL BLOC.

Tenim clar el que volem, però ara ens queda el més important al meu entendre: TENIM QUE EXPLICAR-HO. I per això fa falta una organització excel·lent amb una capacitat de comunicació extraordinària. Eixe tindria que ser l’eix principal i quasi exclusiu d’aquest congrés. Tenim un producte, però cal vendre’l.

Recordant el document proposat per Generació BLOC, una proposta que treballa per tot el que abans he explicat, em faig ressò del que al Manifest de la Generació BLOC consideràvem –donat que jo mateix el signava- com a fonamental per a aconseguir transmetre el nostre missatge al poble valencià:

  • Reivindiquem una major professionalització de la nostra actuació política i, coherentment, dels perfils dels òrgans directius del partit. En este mateix sentit, reivindiquem una millor optimització dels recursos humans tant dels depenents de la Seu Nacional, com de la xarxa de col·lectius locals i comarcals que han de treballar de manera coordinada, solidària i efectiva amb el projecte nacional del BLOC.
  • Fem una crida a avançar en l'adaptació del valencianisme a la societat valenciana donada la necessitat urgent d'adaptar el partit a les pulsions majoritàries del País Valencià dels nostres dies. Si som conscients que la societat valenciana ha canviat molt els darrers 10 anys haurem de ser conseqüents per adaptar el partit a esta nova realitat.
  • Reclamem al partit una aposta per una renovació sincera, que sense balafiar ni menystindre l'actual capital humà del partit, siga capaç d'integrar amb destacat protagonisme a una nova generació, de la qual ens sentim part. Pensem que esta renovació, lluny de ser un simple maquillatge, ha de servir per a incidir en una nova cultura organitzativa de funcionament del partit.
  • Considerem especialment important reforçar les àrees d'organització, comunicació i política municipal que, com ja es va analitzar a la Conferència Nacional, requereixen importants canvis. Necessitem millorar l'assessorament a la nostra xàrcia de regidors/res que, constituïxen el millor aparador per a les nostres polítiques, traslladar de manera nítida el nostre missatge i actuació a l'exterior i reforçar l'estructura organitzativa i comunicativa contribuint a fer del BLOC una ferramenta més forta i eficaç per al valencianisme polític. Per últim volem fer especial esment a la necessitat d'impulsar programes de formació continua dirigits al conjunt de la militància per a fer més fàcil i eficaç el nostre treball pel projecte, així com la posada en marxa de noves estratègies específiques per resoldre les debilitats territorials del BLOC: Grans ciutats i comarques castellanoparlants.

Considere que avançar en aquestos aspectes serà clau per poder fer arribar les nostres propostes polítiques als valencians i valencianes, i que de res serviran les bones intencions o propostes sense el treball sistemàtic i fonamental que suposa la base d’un partit polític que vol encapçalar la regeneració política del País del Valencians al segle XXI: l’organització i la comunicació.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

No puc estar més d'acord amb tu, Rafa. Els debats sobre banderetes estan molt bé per als fòrums d'internet i per a que el Levante ens pele, però si el que de veritat volem és potenciar el projecte del BLOC cal prioritzar les qüestions organitzatives. Podem tenir un corpus ideològic sensacional, coherent i accessible a tots els públics, però si no treballem de valent per a dotar-nos de mecanismes per a que arriba a tothom no valdrà de res.
Així i tot, no compartisc el teu moderat pessimisme. Evidentment, el Bloc no serà una cosa divendres i una altra dilluns, però estic convençut que a la Fira de València s'establiran les bases per a que el projecte cresca.
Ens veiem dissabte!

Nomdedéu ha dit...

jo també espere no eixir decebut, tot i que hi aniré poc animós.

Rosella ha dit...

Rafa, he llegit el post i m'agrada tot el que dius.
Però, tot i que el que es decidisca en aquest congrés és molt important per a l'organització. El més important és que cada vegada la gent ens sentim més implicada en l'organització, més convençuda que cal posar-nos a treballar tots i totes. Que la barca no pot anar sola, necessita braços que remen.

Jo, es decidisca el que es decidisca al congrés, seguiré al peu del canó, treballant sense descans al servei del meu partit.

Vinga, l'optimisme també ha de ser la nostra arma de convicció massiva!

Una abraçada, ens veiem demà!

Rosella