28 d’abril 2012

Reflexions

Vivim moments difícils i complicats. Puc comprendre perfectament les persones que no veuen la llum per cap lloc i observen com un dia darrere d'una altre les notícies li donen un nou colp  en forma de supressió de drets, retalls en benestar i falta de confiança en el futur personal, fonamentalment el laboral. 
Ho comprenc perquè jo també observe amb preocupació quina societat li estic deixant a la meua filla acabada d'arribar al món, i quin futur li espera a curt termini. Desesperant, ho se. Però és a partir de l'acceptació personal de tots i cadascun dels afectats per les situacions, quan cal passara a la reflexió deixant de banda les visceralitats. I d'ací a dos possibles camins: l'acceptació com irremeiable del que està passant o el treball pel canvi i la reversió del que vivim.
 En el meu cas opte per la segona. No considere acceptable que tot el que ens està passat és inevitable i no tenim altre camí possible, perquè simplement  no m'agrada el model cap al quan ens porten. Em resistisc a pensar que la meua societat, com a extensió de la societat europea, vol que els seus fills visquen pitjor que els seus pares, sense que els pares actuen per canviar-ho d'alguna forma. Hi ha altres camins, però cal creure  i lluitar pe ells. 


5 comentaris:

Manel ha dit...

I quina reflexió fas sobre el fet de que has tardat un mes i mig en publicar un nou escrit???
No és eixe un eixample de productivitat, mentres en l´Ajuntament continuen les barrabasades Peperes¡¡¡
Como deia aquell: sense acritud, per supost

Edu-Art ha dit...

La primavera te eixes coses, Compromis (Rafa i Paco) es relaxen i pasen de tot, el PP apuja la jornada laboral mentres es carrega el concurs de interprets pero sí te diners per a un curs de labors tradicionals (clar com tot el mon va a acabar en paro, per a que vagen practicant) , el PSOE es centra en criticar a Rajoy lliria no els importa, el MOVE no es movelitza i EU sols pensa en andalucia.

Menys mal que finalment presentaran el projecte de posada en funcionament de la planta de tractament que portem 4 anys pagant. (ironia pura)


Ningú recorda el IBI, les families embargades, els nous PAIS que volen aposar en marxa, els que no volen paralitzar, ací en Lliria tot es gastar i malgastar, i els politics reflexionant sobre el verd de les oliveres o el taronja dels tarongers.

PD: Ah i el ecoparc mobil que adorna la plaça major i fa ombra als nostres benvolguts llirians.

Sempre ens quedarà el valencia i Pelegrino.

Rafa Cotanda ha dit...

Estimat Manel, et dic el mateix que al qui entra poc per ací i no sap perquè aquest espai. Aquest és el MEU espai, i jo decidisc quan i perquè escric. Si vols fer seguiment de la nostra activitat pública recent et convide a visitar les webs de Compromís, twitter o apuntar-te a la nostra llista de correu. Crec que tindràs informació més que sobrada de tot el que fem i el que podem fer, si ens ajudeu els veïns. Per aixxò et convide a fer-nos propostes i sol.licituds, com així fan altres veïns. Moltes gràcies i a la teua disposició.
Per cert, torneu a llegir els escrits. El doble ús del llenguatge és molt ric.

Manel ha dit...

No menys estimat Rafa.

Tal volta tens raó en allò que dius que aquest és el teu Blog i escrius el que vols, jo, aprofinatan-me del teu taranà, segueisc el mateix principi, dic el que pense, i si te molesta hem dispenses,o no (a mi me dona igual) però como tu compendrás la pàgina de l´ajuntament no es massa informativa, soles es autobombo del govern, i en estes pàgines me encanta opinar.
Lo dit, a treballar, que ja saps como quedaren els "brotes verdes" d´aquella.

Rafa Cotanda ha dit...

Informació del que fem i el que proposem:
http://compromisperlliria.blogspot.com.es/
http://lliria.compromis.ws/