08 de maig 2012

LES ROSELLES TORNEN


Quan era menut, camí de la Carretera d'Alcubles sempre trobaves als marges dels camins i la pròpia carretera la figura emergent de les roselles. Una potent imatge de color que feia pressuposar una primavera amb tots els seus colors. Però no sabem perquè o tal vegada tots sí sabem un poc perquè, desaparegueren del nostres camps i ens quedàrem sense elles.

La seua llavor, -latent baix la terra- , esperava tal vegada temps millors per recuperar per a tots la imatge que tots teníem a la ment, i esperava com qui espera una segona oportunitat a la seua vida per tornar amb més força a dir-nos que estava ahí, que havíem fet be esperant.

Hui, eixa imatge es pot trobar de nou a Llíria, i tal vegada a la resta del país també. És una imatge d'esperança i de record. Per als que tenen poca esperança, paciència. I per als desmemoriats, records que no poden caure en l'oblit.

L'esperança és un camí que es rega dia rere dia; que necessita temps i treball, - fe que en dirien altres-. Perquè de vegades, sense cap avís, el dia que menys ho esperaves , poden tornar les roselles.

8 comentaris:

Pep ha dit...

Definitivament, deixa`t la política, Rafa, i dedica`t a la poesia, serás més feliç i més productiu.
En la que está caiguent i tu mirant les flors del camp. Ets, al menys, un esperit sensible.

Rafa Cotanda ha dit...

Definitivament amic Pep, no has comprés el doble sentit del llenguatge, que és molt ric i possibilita la seua utilització. Et demane que et tornes a llegir el text "amb uns altres ulls". I sí, d'acord que està caiguent una grossa i per això et convide a seguir les nostres webs, els nostres llocs de Compromís i el twitter per observar que fem moltes propostes i estem a la feina. De fet, si en tens alguna, pots concretar una cita amb qualsevol del nostres regidors i comprovaràs com i perquè es treballa.

vicent ha dit...

Un dia eixint de Montblanc per la carretera que va a Andorra, vaig vuere un que les collia a cabassos, i no tenia pinta de llaurador o ramader. Crec que es pot extreure opi dels petals, potser?

Rafa Cotanda ha dit...

Vicent ves espai que per eixa zona tindràs molt de ramat i cal mirar a terra sempre.
Vinga, siguem seriosos, sabeu perfectament on obtindre informació. Estem a la vostra disposició.

Maria ha dit...

Llig en el Lliria Digital que l´ajuntament encara no ha tret les bases o les places per al Programa La Dipu te Beca.
qué está passant a l´ajuntament????
Es un desastre¡¡¡¡¡

Rafa Cotanda ha dit...

Vos recomane la nostra notícia:
http://lliria.compromis.ws/2012/05/10/la-dipu-te-beca-encara-no-sona-a-lliria/

Esperem resposta encara. Aquesta setmana sabrem

Toni ha dit...

Es molt més senzill. Els que valien se´n anaren, i la o les que havien de haver-se´n anat se quedaren. L´actual regidor de personal no té la capacitat necessária per a les responsabilitats que duu. Les noves incorporación soles duen que problemes, i l´ajuntament ha perdut el nord.
El major responsable l´alcalde.
Els sufridors el poble de Llíria.
És el resum.
S´acabat un cicle

Anònim ha dit...

No se perque vos tire-ho les mans al cap. A l´ajuntament hem estat 4 mesos sense calendari laboral, incomplint totes les normatives, i ara resulta que hi han treballadors que han fet mes hores de les que corresponien, i a altres ens falten fer hores. És un auténtic despropósit. Ningú sap rés i tot hi que comentar-ho. I al regidor de personal, ni está ni se l´espera. Tot he ho decideix altra, i com no es que vinga massa a traballar, aixina ens va.
Als funcionaris sí que ens controlen, peró i als polítics?
Aço no te ningún tipús de seny.